IMG_3564_1 kopio.JPG

Siiri

Siiri kokokuva-kuvaaja Anne Lius-Liimatainen.jpg
HEADSHOT-Siiri Partanen_Kuvaaja Anne Lius-Liimatainen.jpg
 
 

Siiri Partanen on koulutettu freelancemuusikko ja –näyttelijä. Partanen on valmistunut näyttelijäntaiteen maisteriksi (Master of Arts in Acting) Essexin yliopistoon kuuluvasta East15-näyttelijäkoulusta syksyllä 2018. Musiikin maisteriksi Partanen valmistui Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta kesällä 2017. Jyväskylästä kotoisin oleva ja sittemmin helsinkiläistynyt Partanen on opiskellut musiikkia vuodesta 2006 Jyväskylän ammattiopiston Konservatoriossa, Metropolian Ammattikorkeakoulussa ja Sibelius-Akatemiassa. Partasen pääinstrumentit ovat rummut ja laulu.

Näyttelijänä Partanen tunnetaan parhaiten televisiosarjoista Uusi Päivä sekä Väärät Bileet. Partanen on näyttellyt lisäksi lyhytelokuvissa ja mainoksissa sekä erilaisissa teatteri-, musikaali- ja musiikkiteatteriesityksissä. Maisteriopintojensa lisäksi Partanen on opiskellut näyttelijäntyötä erilaisilla kursseilla Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Syksyllä 2019 Partanen aloittaa näyttelijänä Rovaniemen teatterissa.

Partanen on myös yksi kansainvälisen Cognatus-teatterikollektiivin perustajajäsenistä. Ryhmän monikielinen ensiproduktio "The Ideal Woman" sai ensi-iltansa Southend Fringe Festivaaleilla kesäkuussa 2018. Syksyn 2018 Partanen vietti Kiinassa toimien musikaali- ja draamaopettajana useissa eri kouluissa Pekingissä.

Partanen keikkailee aktiivisesti eri yhtyeiden kanssa. Vakiojäsenenä hän toimii muun muassa Sointi Jazz Orchestrassa ja Likka-bilebändissä. Partanen myös säveltää, sovittaa ja sanoittaa musiikkia omille yhtyeilleen sekä tilauksesta muille. Partasen musiikkia on kuultu muun muassa Uusi Päivä-sarjassa, hän on tehnyt tilaussävellyksen Jyväskylä Big Bandille ja useita teoksia Sointi Jazz Orchestralle. Partasen oma Suurvisiiri-sooloprojekti on suomenkielistä poppia, jossa kuuluvat vaikutteet hänen monipuolisesta taustastaan. Rytmi, vuorovaikutus ja suuret tunteet ovat Partaselle loppumattomia inspiraation lähteitä niin näyttelijänä kuin muusikkonakin.

CV